KategórieDezerty Zdravé recepty

Amarantové kokosky

  • 1 šálka amarantových vločiek
  • 3 šálky vody
  • 1 ČL riasy Arame
  • 1/2 šálky nesírených hrozienok
  • 1 šálka kokosu
  • 1/2 ČL škorice
  • 6 PL jablkovej šťavy
  • 1 šálka kukuričnej múky
  • 1 PL Bio kakaa


Amarantové vločky varíme vo vode s morskou riasou a jablkovou šťavou 20 – 30 min. Po uvarením zamiešame do vločiek kakao, kokos, škoricu, hrozienka, podľa potreby zahustíme kukuričnou múkou. Vytreme plech sézamovým olejom a formujeme malé kôpky. Pečieme vo vyhriatej rúre na 150 C po dobu 30 min.

Podporuje Element Zem – slezina, slinivka, žalúdok.