- 1 hrnček naturálnej ryže
- 1 stredná cibuľa
- ½ menšieho kelu
- 1pl kyslá kapusta
- 1 údené tofu
- 1 čl morská soľ
- 3 pl tamari sójovej omáčky
- 1 čl paprika ostrá
- 1 čl paprika sladká
- 1 čl mletá rasca
- 6 – 8 samostatných celých listov na plnenie
Ryžu uvaríme v pomere 1:2 cca 40 minút. Cibuľu a kel nakrájame na tenké slíže a osmažíme na oleji, pridáme kyslú kapustu, na hrubo nastrúhané údené tofu, soľ a koreniny, dobre premiešame a podusíme. K zmesi primiešame ryžu a podľa potreby dochutíme sójovou omáčkou. Kelové listy sparíme v horúcej vode 5 minút, potom ich vyberieme a naplníme hotovou zmesou. Plnené listy zapečieme v rúre pri vyššej teplote 15 – 20 minút. Môžeme podávať s tofu majonézou.