KategórieRaňajky Zdravé recepty

Kaša špaldová s BIO čokoládou

Autor článku: Peter Planieta

Bezlepkové jedlo ak namiesto špaldovej krupice použijeme kukuričnú krupicu. 3 – 5 porcií

  • 1 šálka špaldovej krupice
  • 2 pl sušeného ryžového mlieka
  • 1 čl riasy Arame
  • 5 pl BIO hrozienok
  • 4 pl kustovnice
  • ¼ čl škorice
  • lúpané mandle


Tri šálky filtrovanej vody privedieme k varu, za postupného miešania nasypeme ryžové mlieko, špaldovú krupicu a pridáme riasu Arame. Znížime plameň a kašu varíme na minime 15 až 30 min. Čas závisí od toho aké je počasie, čím je vonku chladnejšie tým môžeme variť dlhšie.
Do uvarenej kaše zamiešame hrozienka, kustovnicu, škoricu a po vrchu ju posypeme na sucho opraženými mandľami.

Tip: Slaná verzia namiesto sušeného ovocia použijeme naparenú brokolicou a kyslú kapustou.

Posilňuje element DREVO – pečeň a žlčník