Autor článku: Peter Planieta
Bezlepkové jedlo ak namiesto špaldovej krupice použijeme kukuričnú krupicu. 3 – 5 porcií
- 1 šálka špaldovej krupice
- 2 pl sušeného ryžového mlieka
- 1 čl riasy Arame
- 5 pl BIO hrozienok
- 4 pl kustovnice
- ¼ čl škorice
- lúpané mandle
Tri šálky filtrovanej vody privedieme k varu, za postupného miešania nasypeme ryžové mlieko, špaldovú krupicu a pridáme riasu Arame. Znížime plameň a kašu varíme na minime 15 až 30 min. Čas závisí od toho aké je počasie, čím je vonku chladnejšie tým môžeme variť dlhšie.
Do uvarenej kaše zamiešame hrozienka, kustovnicu, škoricu a po vrchu ju posypeme na sucho opraženými mandľami.
Tip: Slaná verzia namiesto sušeného ovocia použijeme naparenú brokolicou a kyslú kapustou.
Posilňuje element DREVO – pečeň a žlčník