Skladom

Múka pšeničná celozrnná hladká 1kg bio Eko

1,96 

Pšenica je najdôležitejšia chlebová obilnina s vysokým podielom bielkovín a kvalitného lepku. Celé zrno obsahuje veľa vitamínov a minerálnych látok najmä v obalovej vrstve a klíčku. Klíčok zostáva prítomný v celozrnnej múke, takže výživová hodnota tejto m

Popis

Pšeničná celozrnná múka je vhodná na pečenie koláčov, chleba, rôzneho pečiva, zákuskov a zahusťovanie pokrmov.

Pšenica potravinárska vznikla dlhodobým vývojom a šľachtením z pôvodných foriem pšenice jednozrnnej a dvojzrnnej. V dlhej histórii ich postupne nahradzovala a dnes je kráľovnou obilnín. Predstavuje najdôležitejšiu chlebovú obilninu.

Živiny z celého zrna zostávajú zachované v celozrnných múkach. Kúpou tohto produktu podporujete ekologické poľnohospodárstvo na Slovensku.

Zloženie: Bio pšeničná celozrnná múka hladká.

Alergény: lepok

Výživové údaje na 100g:
Energia: 1 336 kJ / 319 kcal
Tuky: 2,08 g (z toho nasýtené mastné kyseliny: 0,32 g)
Sacharidy: 71,03g (z toho cukry: 0,70 g)
Vláknina: 9,06 g
Bielkoviny: 11,55g
Soľ: 0,04 g

Použitie: Múka je vynikajúca na pečenie a priame použitie v domácnosti namiesto klasickej múky. Pôžitok z jedla zvýrazňuje jemne oriešková chuť špaldy. Je výborná na pečenie chleba, koláčov, zákuskov, a rôznych iných dobrôt.

TIP: celozrnná múka je chuťovo výraznejšia ako biele múky, preto je spočiatku vhodné postupne pridávať k bielej múke 1/3-2/3 celozrnnej, kým pri použití prejdete na celých 100%. Farba pečiva je prirodzene tmavšia, cesto je tuhšie. Výrobky z celozrnnej múky sú sýtejšie a trvanlivejšie ako z bežnej bielej múky.

Skladovanie: skladujte pri teplote do 25°C a relatívnej vlhkosti do 70%.

Krajina pôvodu: Slovenská Republika

Ďalšie informácie

Parameter

, ,

Živly

Možno by sa Vám páčilo…