Popis

Cirok patrí medzi obilniny pestované odpradávna, jeho história siaha až do starého Egypta. Dnes je rozšírený na všetkých piatich kontinentoch, pričom najlepšie sa mu darí v Amerike a v Afrike. Z nutričného hľadiska je cenený pre svoj vysoký podiel bielkovín, aminokyselín a ako zdroj kvalitných sacharidov. V USA sa mu prezýva pšenica celiatikov.
Zloženie
Ciroková múka.
Výživové údaje
Výživové údaje (na 100g): Energia: 1459 kJ / 347 kcal, Tuky: 1,9 g z toho nasýtené mastné kyseliny 0,3 g, Sacharidy: 72,4 g z toho cukry: 0 g, Bielkoviny: 10,2 g, Soľ: 0,00005 g.
Použitie
Má neutrálnu chuť a výborné vlastnosti pečenia. Predstavuje tak ideálne surovinu pre prípravu bezlepkového pečiva ako je chlieb, pizza, najrôznejšie druhy trených báboviek, sušienok a muffinov. V akomkoľvek recepte (chlieb, buchty, …) je možné nahradiť až 60% bežnej múky múkou z ciroku.

Ďalšie informácie

parameter

Bez gluténu, Bez mlieka, Bez pridaného cukru

zivly

Kov

Možno by sa Vám páčilo…