Popis
Hrachová múka sa vyrába pomletím sušeného hrachu.
Je prirodzene bezlepková a možno ju použiť pre bezlepkovú diétu.
Je veľmi dobrým zdrojom vlákniny, sacharidov a je bohatá na antioxidanty.
V hrachu sú obsiahnuté aminokyseliny ako je lyzín a minerálne látky – horčík, fosfor a draslík.
Hrach pôsobí tiež pre-bioticky.
Hrachová múka je vhodná na prípravu hrachovej polievky, zahusťovanie pokrmov, polievok.
Rovnako tak ju možno použiť v rade ďalších receptov – krekry, palacinky.
Možno pridať trochu múky do cesta na chlieb, sušienky, koláče pre zvýšenie nutričnej hodnoty a vytvorenie zaujímavej zelenkasté farby pokrmov.
Hrachová múka je vhodná pre ďalšie experimentovanie a príprave netradičných jedál.
Zloženie:
100% múka hrachová
Skladovanie:
Na suchom a tmavom mieste.
Krajina pôvodu:
Česká republika