Popis
Ovos sa zaraďuje medzi najvýznamnejšie nutrične hodnotné potraviny. Medzi ich skvelé vlastnosti patrí vysoký obsah rozpustnej a nerozpustnej vlákniny (sacharidy sa pomaly vstrebávajú a pocit nasýtenia zostáva na dlhšiu dobu), vyšší obsah bielkovín. Konzumácia ovsa priaznivo ovplyvňuje trávenie a vďaka obsahu nenasýtených mastných kyselín pomáha znižovať cholesterol. Ovos nahý používame ako prílohu do zeleninových šalátov, zapekaných pokrmov, placiek, karbonátkov, krémov a nátierok.
Zloženie: Ovos nahý z produkcie ekologického poľnohospodárstva.
Alergény: Obsahuje lepok
Výživové údaje na 100g:
Energia 1 519 kJ / 361 kcal
tuky 7,10 g
– z toho nasýtené mastné kyseliny 1,20 g
sacharidy 56,00 g
– z toho cukry 1,50 g
vláknina 11,00 g
bielkoviny 13,00 g
soľ <0,01 g
Skladovanie: Skladujte pri teplote do 25°C a relatívnej vlhkosti najviac 70% .
Návod na prípravu: Ovos dôkladne prepláchnite, nasypte do hrnca s osolenou vodou, pridajte trochu oleja a varte pod pokrievkou bez miešania. Po 30 minútach je zrno chrumkavé, po 60 minútach mäkké. Po uvarení necháme 5 minút dôjsť.
Krajina pôvodu: Poľnohospodárstvo EÚ (Česká republika)