Popis
Zrno raže ozimnej je možné použiť ako prílohu, či samostatné jedlo. Po uvarení je vhodné v kombinácii s ryžou, k mäsovým jedlám alebo do zeleninových šalátov. Výborne chutí napríklad s opraženou cibuľkou a zeleninou. Podobne ako iné obilniny aj raž je vhodná na nakličovanie. Naklíčená raž má sviežu a šťavnatú chuť a zaujímavo doplní akékoľvek jedlo, či šalát. Po dôkladnom uvarení je možné raž podávať ako prílohu v kombinácii s ryžou, výborne chutí zmiešaná s opraženou cibuľkou a zeleninou a môžeme ju tiež zomlieť a použiť na prípravu fašírok.
Zloženie: Raž ozimná bio.
Alergény: Obsahuje lepok.
Výživové údaje na 100g:
Energia 1 522 kJ / 360 kcal
tuky 1,60 g
– z toho nasýtené mastné kyseliny 0,20 g
sacharidy 70,00 g
– z toho cukry 1,10 g
vláknina 13,00 g
bielkoviny 9,70 g
soľ < 0,01 g
Skladovanie: Skladujte při teplotě do 25°C a relativní vlhkosti do 70%.
Návod na prípravu: Zrno raže dôkladne prepláchnite pod tečúcou vodou. Nasypte do hrnca so studenou vodou, posoľte a pridajte kvapku oleja. Varte pod pokrievkou bez miešania. Po asi 30 minútach varenia je zrno chrumkavé, po 60 minútach je mäkké a vhodné napr. do nátierky. Po odstavení nechajte ešte dôjsť pod pokrievkou.
Krajina pôvodu: Česká republika