Popis
Jedná sa o jemnú žltú múku z cíceru. Múka je hladká a bezlepková – vyrábaná v mlynu určenom výhradne pre bezlepkové potraviny, teda je vhodná pre osoby trpiace celiakiou. Chuťou pripomína oriešok. Cícerová múka je bohatá na proteín a obsahuje málo gluténu. Využívaná vo vegetariánskej a indickej kuchyni.
Cícer sa používa v mnohých diétach: bezlepková, diabetická, s obmedzením solí, nízkokalorická, bez cholesterolu, s vysokým obsahom vlákniny.
Vďaka príhodným nutričným hodnotám je vhodná aj pre deti, tehotné a diabetikov.
Nutričné hodnoty v 100g výrobku:
Energia 1322 kJ
Bielkoviny 16,7 g
Sacharidy 59 g
Tuky 4,8 g
Príprava a využitie:
Cícerová múka je výborná ako základ do nátierok, polievok, zápražka do omáčok či polievok, atď.
Skladovanie: Cícerová múku sa odporúča skladovať pri teplote do 25 ° C a pri relatívnej vlhkosti vzduchu do 75%. Vyrobené zo surovín, ktoré neobsahujú lepok. Výrobok však môže obsahovať stopy lepku.
Krajina pôvodu: Česká republika