Popis
Quinoa je bezlepková obilnina, prírodný raw produkt, ktorý je vhodný aj pre vegánov.
Podľa Inkov je quinoa matkou všetkých obilí, i keď v skutočnosti zaraďujeme quinou medzi semená mrlíkov.
Využitie v kuchyni pre túto trojfarebnú potravinu nie je len dekoratívne.
Quinoa je bohatá na bielkoviny, komplexné sacharidy a vlákninu nájdeme najmä v oblasti príloh.
Plnohodnotne dokáže konkurovať zemiakom, ryži a cestovinám.
Spríjemní chuť šalátov, zahustí polievky, vyčaruje chutnú kašu alebo nákyp.
Príprava: Quinou pripravujeme podobne ako ryžu. Pred prípravou ju najprv prepláchneme studenou vodou.
Necelé 2 hrnčeky vody a 1 hrnček quinoi privedieme k varu a varíme 15 – 20 minút, až kým nedosiahnu stav “al dente” podobne ako pri cestovinách.
Zloženie: Quinoa trojfarebná BIO
Výživové hodnoty na 100g: Energetická hodnota: 1543 kJ/366 kcal, Tuky: 5,9 g z toho nasýtené mastné kyseliny: 0,5 g, Sacharidy: 62 g
z toho cukry: 1,6 g, Vláknina: 6,9 g, Bielkoviny: 12 g, Soľ: 0,01 g
Krajina pôvodu: Peru