Autor článku: Peter Planieta
- 2 ks väčšej cibule
- 2 pl oleja
- 1 čl Vegi Vegi alebo bylinkovej soli
- 1/2 hlávky bielej kapusty
- 2 ks stredne veľkej mrkvy
- 1 ks stredne veľkej reďkovky Daikon
- 1/2 šálky sójovej múky alebo maizeny
- 2 pl Tamari – sójovej omáčky
- 3 šálky vody
- 150g Tofu majonézy
- 200g Tofu údeného – BZL verzia s cesnakovým Tofu
Jemne pokrájanú cibuľu orestujeme na oleji do sklovita, pridáme na malé kúsky nakrájanú kapustu, údené Tofu, nastrúhanú reďkovku Daikon, mrkvu a ešte krátko orestujeme. Zmes podlejeme vodou, ochutíme Vegi Vegi korením a varíme 8–10 min. Po uplynutí času všetko zahustíme múkou a povaríme ešte 3–5 min. na miernom ohni. Nakoniec dochutíme podľa potreby omáčkou Tamari.
Podporuje element OHEŇ srdce a tenké črevo
BZL-bezlepkový recept vhodný aj pre celiatikov