KategórieHlavné jedlá Zdravé recepty

Tofu s kapustou, daikonom a mrkvou BZL

Autor článku: Peter Planieta

  • 2 ks väčšej cibule
  • 2 pl oleja
  • 1 čl Vegi Vegi alebo bylinkovej soli
  • 1/2 hlávky bielej kapusty
  • 2 ks stredne veľkej mrkvy
  • 1 ks stredne veľkej reďkovky Daikon
  • 1/2 šálky sójovej múky alebo maizeny
  • 2 pl Tamari – sójovej omáčky
  • 3 šálky vody
  • 150g Tofu majonézy
  • 200g Tofu údeného – BZL verzia s cesnakovým Tofu


Jemne pokrájanú cibuľu orestujeme na oleji do sklovita, pridáme na malé kúsky nakrájanú kapustu, údené Tofu, nastrúhanú reďkovku Daikon, mrkvu a ešte krátko orestujeme. Zmes podlejeme vodou, ochutíme Vegi Vegi korením a varíme 8–10 min. Po uplynutí času všetko zahustíme múkou a povaríme ešte 3–5 min. na miernom ohni. Nakoniec dochutíme podľa potreby omáčkou Tamari.

Podporuje element OHEŇ srdce a tenké črevo

BZL-bezlepkový recept vhodný aj pre celiatikov

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *