Popis
Bezgluténové zahusťovadlo xantan môžte použiť do všetkých druhov ciest. Nahrádza funkciu lepku a zlepšuje tak kvalitu bezlepkových produktov. Stabilizuje pekárenské výrobky a pomáha predlžovať trvanlivosť pečiva. Ovplyvňuje jemnú štruktúru a viskozitu hotových pokrmov. Pomocou xanthanu môžeme zahustiť rôzne druhy dresingov, omáčok, mliečnych výrobkov, instantných polievok, sirupov a podobne.
Použitie: kávovú lyžičku xantanu rozmiešajte v 100 ml horúcej vody, dobre premiešajte a pridajte do pripravenej zmesy.
Zloženie: xantanová guma
Výživové hodnoty (na 100g): Energia:1334kJ/320kcal, Tuky: 0g z toho nasýtené mastné kyseliny: 0g, Sacharidy: 0g z toho cukry> 0g, Vláknina: 77,5g, Bielkoviny: 0g, Soľ: 0g.
Skladovanie: Skladujte na suchom, chladnom a tmavom mieste.