Popis
Guarová guma.
Vláknina vhodná pri bezlepkovom pečení.
Guarová guma sa získava zo semien rastliny Guar (Cyamopsis tetragonolobus).
Je to strukovina vzhľadovo podobná fazuli.
Semená sa usušia a pomelú na takýto jemný, biely prášok, ktorý má pomerne široké uplatnenie.
Je známy predovšetkým ako prírodné zahusťovadlo, ktoré s obľubou využívajú ľudia s bezlepkovou diétou.
Jeho veľkú časť tvorí rozpustná vláknina, ktorá dokáže prirodzene viazať vodu a tak zabrániť procesu kryštalizácie.
Pri zmiešaní s vodou vytvorí hustý gél.
Svoju veľkosť dokáže znásobiť až 20x!
Pomáha nielen zahustiť ale aj zlepšiť štruktúru pripravovaných pokrmov a stabilizovať potraviny.
Jej používanie priaznivo ovplyvňuje priechodnosť čriev, hladinu krvného cukru a cholesterolu, čím výrazne pomáha predchádzať kardiovaskulárnym problémom.
Zloženie:
guarová guma
Použitie:
1 PL na 0,5 kg múky