Popis
Morské riasy sú vynikajúcim zdrojom:
Vápnika – prispieva k normálnej zrážanlivosti krvi, podporuje normálnu funkciu svalov, tráviacich enzýmov a je nevyhnutý na podporu zdravia kostí a zubov.
Horčíka – prispieva k zníženiu vyčerpania a únavy, pomáha zabezpečiť normálne fungovanie nervového systému, syntézu bielkovín a má nevyhnutné zastúpenie v procese delenia buniek.
Jódu – pomáha zabezpečiť normálnu produkciu a funkciu hormónov štítnej žľazy.
Vlákniny – podporuje správne fungovanie tráviaceho systému.
Bielkovín – sú nevyhnutné na rast, regeneráciu a správne fungovanie svalov.
Wakamé
Dlhé, morské, tmavo-zelené riasy príjemnej chuti. Sú známe tým, že extrémne rýchlo rastú, zanášajú pláže a negatívne ovplyvňujú lokálny morský život. No nie sú len na škodu! Wakamé sú skutočne chutnou prísadou Japonskej kuchyne.
Majú jemnú textúru a univerzálne použitie. Podobne ako iné riasy, majú nízky obsah kalórií a minimálne množstvo tuku.
Použitie: Riasy opláchnite a nechajte namočené po dobu 10 minút. Potom varte približne 20-30 minút. Takto upravené riasy sú potom vhodné na ochutenie polievok, šalátov, strukovinových pokrmov a podobne.
Po namočení ich stačí nakrájať na kúsky požadovanej veľkosti a pridať k pokrmu. Do polievok pridajte zmäknuté wakamé až na konci varenia, aby si udržali svoju jemnú chuť. Obzvlášť chutná je kombinácia s dusenou cibuľou, s rybou pečenou v alobale, ako súčasť uhorkových a citrusových šalátov s octovým dressingom.
Zloženie: Wakamé (Undaria pinnatifida)
Krajina pôvodu: Japonsko