Popis
Špaldové krúpy nazývané aj
KERNOTTO
(veľké krúpy) sú lúpané a obrúsené zrná špaldy.
Pred ich samotnou prípravou nie je nutné zdĺhavé namáčanie.
Samotná doba varenia je oveľa rýchlejšia, približne ako klasická ryža.
Vďaka jej šetrnému lúpaniu a mletiu, si zachováva vysokú nutričnú hodnotu.
Kernotto je vhodné do polievok, fašírok, do mäsových a zeleninových zmesí alebo ako príloha.
Špalda obsahuje vysoký podiel bielkovín a významných minerálov ako sú draslík, horčík, zinok, vápnik a fosfor.
Obsahuje aj vitamíny skupiny B.
Spolu prispievajú k udržaniu zdravých zubov, kostí, vlasov, k správnej syntéze bielkovín, k správnemu fungovaniu imunitného systému, nervového systému, svalov a dodávajú potrebnú energiu.
Príprava:
Kernotto prepláchnite pod tečúcou vodou, vložte do hrnca, zalejte studenou vodou v pomere 1:2, osoľte, pridajte kvapku oleja a varte pod pokrievkou bez miešania. 20-30 minút varte pre chrumkavé zrno, 50 minút pre mäkké zrno (vhodné do nátierok).
Skladovanie:
Skladujte pri teplote do 25°C a relatívnej vlhkosti do 75%.
Zloženie:
jačmenné krúpy
Alergény:
obsahuje lepok
Balenie:
500g