Popis
Pšeničný bulgur tmavý.
Použitie:
Bulgur vložíme do hrnca a zalejeme vriacou vodou po okraj bulguru, osolíme a povaríme na miernom ohni 5-7 minút.
Prebytočnú vodu scedíme.
Hrniec odstavíme, priklopíme pokrievkou a necháme ešte 5-10 minút dôjsť, pokiaľ celkom nezmekne.
Takto pripravený bulgur môžeme pražiť, dusiť, zapekať.
Bulgur je vhodný ako príloha namiesto ryže alebo zemiakov.
Skladujte v suchu a chlade.
Bulgur sa získava z tvrdej pšenice.
Zloženie:
obrúsená pšenica
Výživové údaje:
Energetická hodnota (100g): 1455 kJ
Bielkoviny: 12,5 g
Tuky: 1,5 g
z toho Nasýtené mastné kyseliny: 0,3 g
Sacharidy: 69,8 g
Cukry: 0 g
Soľ: 0,2 g
Krajina pôvodu:
Turecko