Popis
Kukurica je prastará plodina, ktorej domovom je Mexiko. Jej využitie je všestranné. Je základnou surovinou pre výrobu
polenty. Tiež ju využijete na prípravu rôznych druhov závariek do polievky, pridáva sa do cesta na pečivo a koláče.
Zloženie: kukuričná krupica jemná bio
Výživové údaje na 100g:
Energia 1401kJ/330kcal
tuky 3,00 g
– z toho nasýtené mastné kyseliny 0,40 g
sacharidy 70,00 g
– z toho cukry 1,30 g
vláknina 6,30 g
bielkoviny 8,60 g
soľ < 0,01 g
Základná príprava: 60g kukuričnej krupice vsypte do 500ml horúceho mlieka, vody alebo nemliečneho nápoja a varte za neustáleho miešania 5-8 min.
Náš tip: Pre jemnú konzistenciu a vyššiu stráviteľnosť namočte krupicu do mlieka / vody so štipkou
soli a nechajte cez noc v chladničke.
Skladovanie: Skladujte pri teplote do 25°C a relatívnej vlhkosti najviac 70%.
Krajina pôvodu: Slovenská republika