Popis
Pohánková krupica sa používa ako hrubá múka a klasická krupica, je vhodná na prípravu kaší, závariek do polievok, halušiek, knedlí, lievancov, polenty, nátierok, pudingov i múčnikov.
Pohánka sa lúpe a melie v mlyne, ktorý spracováva len pohánku.
Nie je lúpaná tepelne, takže sa zachovajú všetky cenné látky.
Pohánka s obsahom horčíka a vitamínu B a E posilňuje cievy.
Vo svojich semienkach aj šupkách obsahuje rutín a látku cholín, a tiež plnohodnotné bielkoviny podobné živočíšnym a poskytuje vynikajúcu plnohodnotnú stravu.
Použitie:
Vhodná aj ako prímes do bielej múky na zvýraznenie chuti.
Je vhodná na pečenie chleba, rohlíkov, koláčov, je možné ju pridat do placiek, palaciniek.
Alergény:
Neobsahuje lepok, pšenicu, mlieko, vajcia, sóju
Nutričné hodnoty v 100g:
Energetická hodnota 1460 kJ
bielkoviny 17,2g
sacharidy 56,3g
tuky 4,2g
Zloženie:
pohánka krupica
Krajina pôvodu:
Česká republika