Popis
Jačmeň bol kedysi vraj pokrmom gladiátorov, dodával telu odolnosť a silu. Inšpirujte sa hitóriou a skuste pridať varený jačmeň do zeleninových šalátov, strukovinových pokrmov, použite ho kľudne ako prílohu (napr. s vypraženou cibuľkou), alebo si nechajte jačmeň naklíčiť a pripravte si z neho zelený životabudič – šťavu z mladého jačmeňa.
Zloženie: Jačmeň nahý bio
Výživové údaje na 100g:
Energia 1420 kJ / 336 kcal
tuky 3,00 g – z toho nasýtené mastné kyseliny 0,50 g
sacharidy 60,00 g- z toho cukry 1,20 g
vláknina 12,00 g
bielkoviny 12,00 g
soľ 0 g
Skladovanie: Skladujte pri teplote do 25 ° C a relatívnej vlhkosti do 75%.
Použitie: Zrno jačmeňa je vhodné na nakličovanie, ale aj na tepelnú úpravu do polievok, nátierok, šalátov, na zapekanie, dusenie i ako príloha. Múka z jačmeňa nahého má vyšší obsah proteínu, tuku a popolovín ako múka pšeničná.
Krajina pôvodu: Česká republika