- 250 g BIO kukuričných cestovín
- 1 šákla uvarenej stukoviny napr. červenej šošovice
- 2 ks stredne veľké cibule
- 1 ks stredne veľkej mrkvy
- 2 pl BIO sezamového oleja
- ½ čl mletej rasce
- 1 čl BIO bazalky
- Tamari – sójová omáčka
Na kocky nakrájanú cibuľu a nahrubo nastúhanú mrkvu opražíme na sezamovom oleji do sklovita. Pridáme uvarenú a ochutenú (slanú) červenú šošovicu, rascu, bazalku a všetko spolu dusíme 3 až 5 min. Na záver zmes dochutíme podľa potreby Tamari omáčkou a zamiešame ju do uvarených kukuričných cestovín ( tie sa varili v slanej vode 8 – 12 min.) a tanier dozdobíme pačitkou.
Posilňuje element OHEŇ – srdce a tenké črevo