Autor článku: Peter Planieta
- 4 šálky filtrovanej vody
- 1 šálka jemných ovsených vločiek
- 1 čl riasy Arame
- 1/2 šálky uvarenej strukoviny
- morská soľ
- 1 pl sezamového masla Tahini
- 1 pl tebi droždia
- jarná cibuľka, uhorka, mrkva, petržlenová vňať
- slnečnicové semienka
- Johsen Shoyu – sójová omáčka na dochutenie
Vodu privedieme k varu, za postupného miešania nasypeme ovsené vločky a pridáme riasu Arame. Znížime plameň a kašu varíme na minime 15 až 45 minút. Čas závisí od toho, aké je počasie. Čím je vonku chladnejšie, tým môžeme kašu variť dlhšie.
Uvarenú a osolenú strukovinu rozmixujeme, v prípade potreby zriedime vodou a dochutíme tebi droždím, sezamovým maslom, sójovou omáčkou a nasekanou cibuľkou. Na uvarenú kašu dáme strukovinovú nátierku, celé doplníme nakrájanou uhorkou, mrkvou a petržlenovou vňaťou a dozdobíme opraženou slnečnicou.
Posilňuje hlavne element ZEM – žalúdok, slezinu a slinivku, ale aj element KOV, VODA, DREVO a OHEŇ