- 200 g fazule Azuki
- 1 ks veľkej cibule
- 5 ks huby shitake
- 2 pl sezamového oleja
- 5 cm riasy Kombu
- 1 čl morskej soli
- 1 pl kari korenia
- Johsen Shoyu – sójová omáčka na dochutenie
- umeocot na dochutenie (BZL)
Fazuľu prepláchneme a namočíme minimálne na 4 hod. Potom vodu z namáčania zlejeme (ak nás fazuľa nenadúva, tak vodu nezlievame), privedieme k varu, pridáme riasu Kombu, znížime plameň a varíme aspoň 1 hod. Keď je fazuľa dostatočne mäkká, môžeme ju osoliť. Ďalej si na malé kocky nakrájame cibuľu a huby shitake, ktoré na sezamovom oleji do sklovita osmažíme a dochutíme kari korením. Takto osmaženú zmes pridáme k uvarenej fazuli a všetko spolu varíme ďalších 10 min. Na záver dochutíme sójovou omáčkou alebo pre celiatikov umeoctom.
Posilňuje element VODA – obličky a močový mechúr
BZL-bezlepkový recept vhodný aj pre celiatikov