Veľmi vzácne korenie. Na 1kg sušeného šafránu je potrebné získať 150 000 krokusových kvetov. Len pár červeno-oranžových nitiek celkom stačí na to, aby jedlo získalo zemitú, ľahko ostrú chuť. Šafrán sa hodí na prípravu orientálneho rizota, zeleniny, ale aj
Nerafinovaná morská soľ šedá vďačí za svoju farbu vysokému obsahu minerálnych látok. Bez akýchkoľvek aditív, ručne zbieraná soľ je spracovaná tradičnými postupmi v regióne Guérande vo Francúzsku, s chráneným zemepisným označením. Táto soľ prepožičiava jed
Návod na nakličovanie: 6-8 hodín namáčať v čistom nakličovadle, potom nechať 2 dni v tme, následne 2-4 dni na svetle, 2x denne dobre premyť v čistej vode. Semienka udržovať neustále v teple vlhku, nikdy nestavať na priame slnko.