Kvalitné prírodné sladidlá ako trstinový cukor, slad, sirup, melasa, med či xylitol (brezový cukor), aj v BIO kvalite, rôzneho druhu (trstinový, ovocný, pšeničný, ryžový, kukuričný) na osladenie jedál a nápojov s vyšším glykemickým indexom, čiže pre diabetikov vhodnejšie ako klasický biely rafinovaný cukor. Vyskúšajte rôzne alternatívy klasického bieleho rafinovaného cukru.
Používa sa ako prírodné sladidlo. Dextróza je monosacharid, ktorý sa vyskytuje v mnohých ovocných plodoch a plodinách (kukurica, zemiaky). Vyrobené z kukuričného škrobu. Podáva sa ako nápoj, t.j. rozpustený vo vode nebo citrónovej šťave. Skladovanie: Skl
Kokosový cukor má nižší glykemický index GI 35, ako trstinový cukor a sirup z agáve. Má optimálnu energiu a výživovú hodnotu v rámci zdravého životného štýlu. Je bohatý na K, Mg, Zn, Fe a na vitamíny B1, B2, B3, B6, a C. Obsahuje 14 aminokyselín.