Popis
Základ tvorí extrakt z koreňa čakanky obyčajnej, ktorý je mimoriadne bohatým zdrojom inulínu – rozpustnej vlákniny. Jeden z najchutnejších spôsobov ako pridať prebiotickú vlákninu do stravy a obmedziť príjem nadbytočných kalórií. Má príjemnú karamelovú chuť, iba 5% obsah prirodzene sa vyskytujúceho cukru, vysoký obsah prebiotickej vlákniny – až 71% a glykemický index (GI) <5. Vegánska alternatíva medu! Až o 95% menej cukru a o 45% menej kalórií v porovnaní s medom, javorovým/agávovým sirupom, či inými prírodnými sladidlami. Zloženie: Extrakt z koreňa Čakanky obyčajnej (Cichorium intybus) (min. 98%).
Výživové hodnoty (v 100g): Energia: 671kJ/166kcal, Bielkoviny: 0g, Sacharidy: 7g z toho cukry: 7g: Vláknina: 69g: Tuky: 0g z toho nasýtené mastné kyseliny: 0g, Soľ: 0g.
Skladovanie: Skladujte na suchom a chladonom mieste.
Doporučené dávkovanie: 10-20g sirupu denne.
Použitie: Do teplej aj studenej kuchyne, pri varení aj pečení, aj ako čiastočná náhrada tuku pri pečení (1g sirupu nahradí približne 4g pokrmového tuku.). Možno ho použiť na sladenie pokrmov a nápojov (smoothies, čaj, káva), na pečenie koláčov, či prípravu sladkých maškŕt, zmrzliny a podobne. Má výbornú tepelnú stabilitu.