Popis
Pohánka je veľmi hodnotná hlavne pre obsah rutínu, ktorý má priaznivý vplyv na srdce a cievy, pečeň, tráviace orgány, posilňuje imunitný systém, zvyšuje pružnosť cievnych stien, reguluje krvnú zrážanlivosť a hladinu cholesterolu v krvi.
Cenný je obsah minerálnych látok, najmä vápnika, horčík, fosfor, draslík a vitamínov, najmä B1 a B2, C , E a cholín.
Pohánková múka sa vyrába zo zŕn Fagophyrum sp.
Táto rastlina sa radí do čeľade stavikrovitých a hoci to nie je obilnina, býva medzi obilniny, vďaka svojim múčnym zrniečkam, radená.
V súčasnosti dochádza po celom svete k veľkému rozvoju pri pestovaní pohánky a to predovšetkým pre jej vysokej nutričnej a dietetické hodnoty.
Zloženie: Pohánková múka slovenská.
Použitie: Pohánková múka sa dá použiť ako pri pečení, tak pri varení. Pri zmiešaní s inou múkou krásne zvýrazní chuť pokrmov a pečiva.