- 1 ks väčšej cibule
- 2 pl oleja
- 200g údeného Tempehu
- 1/2 hlávky karfiolu
- 1 ks stredne veľkej mrkvy
- 1/2 šálky hrášku
- štipka morskej soli
- 1 čl muškátového orieška
- 3 pl Arrowrootu – maizena
- 3 pl sójového mlieka
- 3 pl Johsen Shoyu – sójovej omáčky
- 3 šálky vody
Karfiol rozdelíme na menšie ružičky a varíme 20 min. v osolenej vode. Nadrobno pokrájanú cibuľu orestujeme na oleji do sklovita. Pridáme malé kocky Tempehu, nastrúhanú mrkvu, podlejeme troškou vody a všetko podusíme 5–10 min. Potom pridáme uvarený karfiol, hrášok, trochu soli, muškátový oriešok a dusíme ďalších 10 min. Nakoniec zmes zahustíme maizenou a zjemníme sójovým mliekom. Podľa potreby dochutíme sójovou omáčkou.
Podporuje element KOV – pľúca a hrubé črevo