KategórieHlavné jedlá Zdravé recepty

Kukuričné knedlíky BZL

3 – 4 porcie

  • 1 šálka kukuričnej krupice
  • 2 šálky vody
  • 1 pl sezamového oleja
  • štipka morskej soli
  • Tamari – sójová omáčka


Kukuričnú krupicu postupne sypeme do vriacej vody, pridáme štipku soli a 30 min varíme na miernom ohni a rozptylke. Uvarenú ju preložíme do zapekacej misy alebo pekáča( ktoré sme si vytreli olejom) a postriekame uvarenú krupicu Tamari omáčkou a zapekáme 20 min. v rúre vyhriatej na 150 C. Po miernom vychladnutí ju vyklopíme a krájame na knedlíky.

Podporuje element OHEŇ – srdce a tenké črevo

BZL-bezlepkový recept vhodný aj pre celiatikov

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *