- 3 šálky uvareného cíceru
- 1 veľká cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 cm čerstvého zázvoru
- 2 šálky kyslej kapusty
- 1 tofunéza/kokosové mlieko
- 1 šálka tekvice hokkaido
- 1 čl majoránka
- 1 čl chilli/kajénske korenie
- 1 čl morská soľ
- 2 pl sojová omáčka
- ½ čl čierne korenie
- 2 pl tahini – sezamová pasta
Tekvicu hokkaido umyjeme, nešúpeme, nakrájame a uvaríme do mäkka. Vodu zlejeme a tekvicu rozmixujeme na pyré. Na rozohriatom oleji osmažíme na jemno nakrájanú cibuľu, nastrúhaný cesnak a pridáme cícer. Všetko spolu smažíme do sklovita. Pridáme papriku, koreniny a sojovú omáčku a všetko spolu premiešame. Podlejeme vodou, pridáme hokkaidové pyré, kyslú kapustu a dusíme 20 minút. V prípade potreby podlievame vodou, aby to neprihorelo. Pridáme tahini a tofunézu, čím ragú dohustíme a dochutíme podľa potreby, buď soľou alebo sojovou omáčkou. Môžeme podávať s jasmínovou ryžou.