KategórieDezerty Zdravé recepty

Slnečnicové rožteky

Autor článku: Peter Planieta

  • 200g celozrnnej pšeničnej múky
  • 100g hladkej kukuričnej múky
  • 100g palmovo-kokosového tuku
  • 100g olúpaných slnečnicových semien
  • 50g jačmenného sladu alebo javorového sirupu
  • niekoľko lyžíc vody
  • sušené mlieko obilné


Slnečnicové semená zľahka opražíme na suchej panvici. Vychladnuté ich najemno zomelieme a pridáme k uvedeným surovinám, z ktorých vypracujeme hladké cesto. Cesto necháme na chvíľu odstáť na chladnom mieste. Potom z neho vytvarujeme rožteky, ktoré poukladáme na suchý plech. Pečieme vo vyhriatej rúre pre teplote 160 stupňov do zlatista. Upečené horúce rožteky obaľujeme v sušenom ovsenom mlieku.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *