KategórieRaňajky Zdravé recepty

Kaša sladká z ovsených vločiek

Autor článku: Peter Planieta

  • 4 šálky filtrovanej vody
  • 1 šálka jemných ovsených vločiek
  • 1 čl riasy Arame
  • 2 pl sušeného mlieka ovseného alebo ryžového
  • 2 pl Bio hrozienok
  • 2 pl kustovnice
  • strúhaný kokos, orechy
  • javorový sirup


Vodu privedieme k varu, nasypeme sušené mlieko a za postupného miešania nasypeme ovsené vločky, riasu Arame, hrozienka a kustovnicu. Znížime plameň a kašu varíme na minime 15 až 45 minút. Čas závisí od toho, aké je počasie. Čím je vonku chladnejšie, tým môžeme kašu variť dlhšie. Na záver kašu dochutíme javorovým sirupom a dozdobíme kokosom alebo opraženými orechami.

Posilňuje element ZEM – žalúdok, slezinu a slinivku