Autor článku: Peter Planieta
Pšeno 3x dobre prepláchneme a varíme v pomere 1:3. Po zovretí zoberieme penu, osolíme a varíme s riasou Hijiki na miernom ohni asi 20-30 min. Do uvareného pšena primiešame na drobné kocky nakrájané tofu, na hrubo nastrúhanú mrkvu, kukuricu (odstátu v teplej vode) a na drobno nasekaný pór. Do zmesi pridáme trochu oleja a Tamari podľa potreby. Dobre premiešame a podávame ako rizoto.
Podporuje element ZEM – žalúdok, slinivku a slezinu
- 1 šálka pšena
- 1 čl riasy Hijiki
- 3 pl oleja
- 1 veľká mrkva
- 1 šálka póru
- 1 šálka sterilizovanej kukurice bez cukru alebo mrazenej kukurice
- 300 g cesnakového tofu
- Tamari – sójová omáčka
- 2 šálky vody
- 1/2 čl morskej soli
Pšeno 3x dobre prepláchneme a varíme v pomere 1:3. Po zovretí zoberieme penu, osolíme a varíme s riasou Hijiki na miernom ohni asi 20-30 min. Do uvareného pšena primiešame na drobné kocky nakrájané tofu, na hrubo nastrúhanú mrkvu, kukuricu (odstátu v teplej vode) a na drobno nasekaný pór. Do zmesi pridáme trochu oleja a Tamari podľa potreby. Dobre premiešame a podávame ako rizoto.
Podporuje element ZEM – žalúdok, slinivku a slezinu