Popis
Čaj z drvených listov ekologicky pestovaného stromu Moringa oleifera vo forme výluhu je zmesou antioxidantov, protizápalových a regeneračných látok.
Čerstvo vylúhované antioxidanty a fytonutrienty sa priamo vo vašej šálke premenia na prírodný voňavý elixír.
Moringa Caribic je považovaná za superpotravinu pre jej nutričné kvality a vysoký antioxidačný, protizápalový a ochranný efekt. Vo východných kultúrach bola používaná ako prostriedok na prevenciu ochorení ako je diabetes, respiračné a srdcovocievne ochorenia, tráviace ťažkosti, anémia, artritída a ďalšie.
Vodný výluh (čaj) z moringy obsahuje vysokú koncentráciu látok s antioxidačnou kapacitou, ktoré zabraňujú nebezpečnej oxidácii molekúl vrámci buniek organizmu. Okrem antioxidantov majú hojné zastúpenie protizápalové fytonutrienty, ktoré zabraňujú pôsobeniu zápalových faktorov a zmierňujú tak prebiehajúce zápalové procesy, prípadne pôsobia preventívne.
Významným účinkom čaju je aj pozitívny efekt na hladinu tukov a glukózy a reguláciu oxidačného stresu u diabetikov. Mnohé štúdie poukázali na priaznivý vplyv pitia čaju na hladinu krvného cukru, ako aj ochranu srdcovo-cievneho systému.
Rozhodne by ste si mali čaj pripraviť aj počas prebiehajúcich bežných ochorení, ale aj ako prevencia voči nim – moringa má antibakteriálne účinky a zároveň podporuje našu imunitu.
Pravidelným pitím čaju z Moringa Caribic listov môžete dosiahnuť to, čo potrebuje každý namáhaný organizmus – proces čistenia, uzdravovania a revitalizácie všetkých telesných orgánov. Lahodný žltozelený voňavý nápoj Vám napomôže aj k lepšej nálade a vyrovnanosti.
Najbohatšie na nutrienty sú tie listy, ktoré sú z organicky pestovaných stromov moringy. Ďalším kritériom je dĺžka a teplota sušenia. Ideálne je pomalé šetrné sušenie do 42°C, ktoré umožní zachovať delikátnu chuť listov, ale najmä všetky významné bioaktívne nutrienty. Pri rýchlom sušení za vysokých teplôt sa môže časť živín degradovať, a ovplyvňuje to aj farbu a vôňu čaju.
Príprava a užívanie: Sušené listy nie je vhodné zalievať vriacou vodou, prípadne variť, teplota vody pri zaliatí listov by nemala presiahnuť 95°C. Sušené listy je možné kombinovať aj s inými bylinkami podľa vlastného uváženia, ideálna je kombinácia so zázvorom pre potencovanie antioxidačného a protizápalového pôsobenia na organizmus. Ak sa moringa popíja vo forme čaju, môže sa popíjať až 3× denne počas dňa vždy po 150-200 ml výluhu, ktorý sa vytvorí zmiešaním s asi 95°C vodou a 2-4 g sušenej časti rastliny. Lúhujte 5 – 7 minút.