Popis
Veľké balenie špaldovej pšenice. Špaldová pšenica má nezameniteľnú orieškovú chuť. Dvojitá pleva zrnko lepšie chráni pred nepriaznivými vplyvmi z prostredia. Celé zrná majú vo výžive ľudí nezanedbateľný význam. Vláknina prítomná v obalových vrstvách špaldového zrna podporuje črevnú peristaltiku, pričom odporúčaný príjem je 10 g tejto vlákniny denne. Špalda predstavuje aj zdroj bielkovín. Je stráviteľnejšia ako ostatné obilniny, vhodná je na prípravu šalátov, na nakličovanie ale aj ako závarka do polievok, či príloha k hlavnému jedlu.
Zloženie: pšenica špaldová lúpaná z ekologického poľnohospodárstva
Použitie: Celé zrná pred varením prepláchnite a namočte do studenej vody asi 12 hodín. Varte sa cca 1/2 hodiny do chrumkava, hodinu pre získanie rozvareného zrna. Na uvarenie 1kg špaldy použite 4 litre vody. Po uvarení získate z 1kg špaldy cca 2,2kg uvarenej špaldy.
Výživové hodnoty (na 100g): Energia: 1 407 kJ / 333kcal, Tuky: 2,86g, z toho nasýtené mastné kyseliny: 0,4g, Sacharidy: 68,03g, z toho cukry: 1,85g, Vláknina: 9,36g, Bielkoviny: 13,48g, Soľ: <0,0025g. Alergény: Lepok.
Skladovanie: Skladujte pri teplote do 25°C a relatívnej vlhkosti do 70 %.
Krajina pôvodu: Poľnohospodárstvo EÚ (Slovenská republika)