Popis

Biela maslová fazuľa, má jemnú konzistenciu a sladkastú chuť, čiastočne pripomínajúcu jedlé gaštany. Aj po uvarení si udrží svoj tvar, preto je veľmi vhodná do šalátov.  Má najvyšší obsah železa zo všetkých strukovín. Správna príprava maslovej fazule je veľmi dôležitá, nakoľko má vyšší obsah antinutrientu lektín, ktorý bráni vstrebávaniu živín.

Fazuľa je dobrým zdrojom bielkovín, škrobov a vlákniny. Obsahuje vitamíny (vitamin C, kyselinu listovú a ďalšie vitamíny skupiny B), minerály (mangán, železo, zinok, horčík a vápnik). Má nízky glykemický index a nízky obsah tuku,sodíka a cholesterolu.

Maslová fazuľa nie je kompletným zdrojom proteínov potrebných pre náš organizmus. Pre ich zabezpečenie je vhodné  kombinovať ju s ryžou, šošovicou, kukuricou alebo semiačkami.

Zloženie: Fazuľa biela maslová stredne veľká.

Výživové hodnoty (na 100g): Energia: 1137kj / 272kcal, Tuky: 1,34g z toho nasýtené mastné kyseliny: 0,28g, Sacharidy: 41,64g z toho cukry: 2,9g, Bielkoviny: 22,23g, Soľ: 0.013g, Vláknina: 19,7g

Použitie: Maslová fazuľa je vhodnou prílohou k jedlám z mäsa, rýb, hydiny či obilnín. Je obľúbenou súčasťou polievok a šalátov. Môžete si z nej tiež pripraviť chutné pyré alebo dip.

Skladovanie: Skladujte uzatvorené na suchom, tmavom a chladnom mieste.