Popis
Špaldová krupica sa výborne hodí na prípravu tradičnej krupicovej kaše. Jej jemne oriešková chuť poteší nejeden maškrtný jazýček. BIOPOTRAVINA ROKA 2005.
Pšenica špaldová (Triticum spelta) je jednou z najstarších kultúrnych plodín. Pevný dvojitý obal pliev (vyžaduje dodatočné lúpanie po zbere) jedinečne chráni pred kontamináciou. Vysoký obsah vlákniny podporuje trávenie a črevnú peristaltiku, pričom odporúčaný denný príjem je 10g tejto vlákniny denne. Špaldová krupica sa výborne hodí na prípravu tradičnej krupičnej kaše, či závarok do polievok.
Špalda je pestovaná v súlade zo zásadami ekologického poľnohospodárstva, takže máte istotu, že vaše telo nie je vystavené zbytočnou záťažou chemickými látkami.
Navyše pri jej šetrnom spracovaní špaldy v kamennom mlyne je pomleté celé zrno aj s klíčkom a otrubami, ktoré obohacujú krupicu o vlákninu, minerálne látky a vitamíny.
Zloženie: Špaldová celozrnná krupica*
* z ekologického poľnohospodárstva = bio kvalita.
Alergény: obsahuje lepok.
Výživové hodnoty na 100g:
energia 1 470 kJ / 348 kcal
tuky 3,12 g z toho nasýtené mastné kyseliny 0,45 g
sacharidy 71,39 g z toho cukry 25,60 g
vláknina 9,19 g
bielkoviny 13,15 g
soľ < 0,0025
Krajina pôvodu: Slovensko