Popis
Táto špičková mliečna ryža ľahko vstrebáva tekutinu a po uvarení je mäkká a krémová.
Je vynikajúca pre prípravu mliečnej ryže, ryžových nákypov a ďalších sladkých pokrmov.
Príprava:
¾ hrnčeka ryže zalejeme 1 ½ hrnčekom studenej vody a zvoľna varíme pod pokrievkou do mäkka (cca 12 minút) alebo kým sa voda nevyvarí.
Potom pridáme necelé dva hrnčeky mlieka, podľa chuti osladíme prírodným cukrom a za občasného miešania zvoľna varíme ďalších asi 10 minút do krémovej konzistencie.
Ak je zmes príliš hustá, prilievame postupne mlieko.
Nakoniec môžeme pridať vajíčko vyšľahané v troche mlieka a krátko povariť.
Dochutíme škoricou, vanilkou, maslom …
Výživové údaje na 100g:
Energetická hodnota 1504 kJ / 354 kcal
Tuky 0,4 g
z toho nasýtené mastné kyseliny 0,1 g
Sacharidy 80,4 g
z toho cukry 0,2 g
Vláknina 1,0 g
Bielkoviny 6,7 g
Soľ 0,013 g
Skladovanie:
Skladujte v chlade a suchu.
Krajina pôvodu:
Taliansko