Skladom

Múka špaldová chlebová graham 1 kg, Biomila

2,54 

Múka v BIO kvalite vhodná na prípravu klasického ale i kváskového chleba, pečivo, múčniky aj na zahusťovanie jedál. Krajina pôvodu: Slovensko

Popis

Špaldová chlebová múka graham je vhodná na prípravu klasického, i kváskového chleba, pečivo, múčniky aj na zahusťovanie jedál.

Pšenica špaldová (Triticum spelta)
Je jednou z najstarších kultúrnych plodín. Špalda je pestovaná v súlade zo zásadami ekologického poľnohospodárstva, takže máte istotu, že Vaše telo nie je vystavené zbytočnou záťažou chemickými látkami. Pevný dvojitý obal pliev (vyžaduje dodatočné lúpanie po zbere) jedinečne chráni zrno pred kontamináciou. V celozrnnej špaldovej múke zostávajú zachované všetky cenné zložky, charakterizujúce pšenicu špaldovú. Múka bohatá na bielkoviny s vysokým obsahom lepku je vynikajúca na pečenie a priame použitie v domácnosti namiesto klasickej múky.

Rady pred prvým použitím špaldovej celozrnnej múky:
Celozrnná múka je chuťovo výraznejšia ako biele múky, preto je spočiatku vhodné postupne pridávať k bielej múke 1/3-2/3 celozrnnej, kým pri použití prejdete na celých 100%. Farba pečiva je prirodzene tmavšia, cesto je tuhšie. Výrobky z celozrnnej múky sú sýtejšie a trvanlivejšie ako z bežnej bielej múky.

Zloženie: Chlebová celozrnná múka graham z pšenice špaldy.

Výživové údaje v 100 g:
Energia 1 462 kJ / 346 kcal
Tuky 2,42 g – z toho nasýtené mastné kyseliny 0,40 g
Sacharidy 71,12 g – z toho cukry 0,89 g
Vláknina 7,60 g
Bielkoviny 13,66 g
Soľ < 0,0025 g

Alergény: Obsahuje lepok.

Skladovanie: Skladujte pri teplote do 25°C a relatívnej vlhkosti do 70%.

Krajina pôvodu: Slovenská republika

Možno by sa Vám páčilo…