Popis
Celozrnná múka je chuťovo výraznejšia ako biela múka, preto je spočiatku vhodné postupne pridávať k bielej múke 1/3-2/3 celozrnnej, kým prejdete na celých 100%. Farba pečiva je prirodzene tmavšia, cesto je tuhšie. Výrobky z celozrnnej múky sú sýtejšie a trvanlivejšie ako z bežnej múky.
Zloženie: Žito 100%
Energetická hodnota: 331 kJ/318 kcal, tuky 9,60 g z toho nasýtené mastné kyseliny 0,20 g, sacharidy 71,30 g z toho cukry 0,94 g, vláknina, bielkoviny 7,70 g, soľ < 0,01 g.
Použitie: Múka je vhodná na pečenie koláčov, chleba, rôzneho pečiva, zákuskov a zahusťovanie pokrmov.
Dôležité upozornenia: Skladujte v suchu pri teplote do +25 °C v uzavretom obale. Spotrebujte do dátumu uvedeného na obale.