Skladom

Maslo kakaové kúsky 250g BIO

8,01 

Popis

Kakaové maslo sa získava lisovaním surovej kakaovej hmoty, ktorú obdržíme z nepražených kakaových bôbov Criollo pestovaných v podmienkach ekologického poľnohospodárstva. Lisovanie sa vykonáva za nízkej teploty – nedochádza tak k strate dôležitých živín a enzýmov, maslo je tepelne stabilné, obsahuje prírodné antioxidanty, ktoré zabraňujú žltnutiu, a uchováva si jemnú vôňu a chuť horkej čokolády.

100%-ný tuk získaný z kakaových bôbov
Používa sa na výrobu čokolády
Vhodné aj na starostlivosť o pleť, na telo
Kakaové maslo je tuk, ktorý sa získava z kakaových bôbov. Pri bežnej izbovej teplote má pevnú konzistenciu. Topí sa približne pri rovnakej teplote, akú má ľudské telo (34 – 36,5 °C). Má bielu až žltastú farbu. Chuť a vôňa sú jemne čokoládové (ale naozaj len jemne, žiadna výrazná čokoládová chuť). Kakaové maslo sa vyrába obvykle zo zomletých (fermentovaných a pražených) kakaových bôbov, ktoré sa lisujú.

Kakaové maslo neobsahuje takmer žiadne sacharidy, bielkoviny ani vlákninu. Je to čistý, 100%-ný tuk. Preto má aj veľmi vysokú energetickú hodnotu. Približne 60% tvorí nasýtený tuk, a tak by sa to s konzumáciou kakaového masla nemalo preháňať. Nasýtené tuky by mali tvoriť najviac asi 7% nášho denného energetického príjmu (podľa odporúčania American Heart Association). Kakaové maslo obsahuje len stopy kofeínu a teobromínov, ktoré sa nachádzajú v celých kakaových bôboch. Obsahuje tiež vitamín K a vitamín E, ale nie významné množstvo.

Zloženie: BIO kakaové maslo, kúsky.

Výživové hodnoty (na 100g): Energia: 899kJ / 214,7kcal, Tuky: 99,9g z toho nasýtené mastné kyseliny: 63,1g, Sacharidy: 0g z toho cukry: 0g, Bielkoviny: 0g, Vláknina: 0g, Soľ: <0,0025g.

Skladovanie: Skladujte v suchu pri teplote do 25 °C a relatívnej vlhkosti 50-60%.Chráňte pred priamym slnečným žiarením.

Krajina pôvodu: Peru