Popis
Marhuľové jadrá horké obsahujú amygdalín, ktorý vedci bádajú vďaka kmeňu Hunza. Členovia tohto kmeňa sa totiž bežne dožívajú 100 rokov a pritom hlavná súčasť ich stravy tvorí marhule a ich jadrá.
Okrem amygdalínu a ďalších prospešných látok obsahuje 100 g marhuľových jadier aj 234 mg horčíka, ktorý prispieva k zníženiu vyčerpania a únavy, k elektrolytické rovnováhe, normálnemu energetickému metabolizmu, správnej činnosti nervovej sústavy, svalov, syntéze bielkovín, k normálnej psychickej činnosti, k udržaniu zdravých kostí a zubov a podieľa sa na procese delenia buniek a 599 mg draslíka, ktorý napomáha k udržaniu normálneho tlaku krvi a správnej činnosti svalov.
Upozornenie: Pozor, marhuľové jadrá horké obsahujú amygdalín, ktorého štiepením vzniká kyanovodík! Pri nadmernej konzumácii tak môže hroziť otrava!
Dávkovanie: Produkt nie je v žiadnom prípade vhodný pre deti! Dospelým osobám nad 60 kg sa odporúčajú maximálne 2 marhuľové jadrá denne, u ľudí s nižšou telesnou hmotnosťou sa musí dávka úmerne k váhe znižovať! Neprekračujte doporučené dávkovanie!
Zloženie: Marhuľové jadrá
Výživové hodnoty (na 100g): Energia: 2539kJ / 613kcal, Tuky: 51g z toho nasýtené mastné kyseliny: 4,3g, Sacharidy: 13,7g z toho cukry: 0g, Bielkoviny: 25g, Soľ: <0,01g, Vláknina: 0,8g. Skladovanie: Skladujte v suchu, chlade a tme mimo dosahu detí.
Krajina pôvodu: Tadžikistan