Popis

Nepražené a nesolené lieskové orechy sú vhodné najmä pre športovcov, mládež, ľudí oslabených chorobou a pre tehotné ženy. Lieskové orechy sú dobrým zdrojom tukov, proteínov, vitamínu B1, B6 a minerálov (najmä fosforu, horčíka a mangánu). Pôsobia preventívne ako ochrana pred kardiovaskulárnými chorobami, znižujú “zlý“ cholesterol a prispievajú k zlepšovaniu krvotvorby v kostnej dreni.

Môžte ich konzumovať surové, čo je najzdravšia možnosť, alebo si ich možte nasucho upražiť. Hodia sa aj do sladkého pečiva, domáceho müsli, na dochutenie cereálnych kaší.

Zloženie: lieskové orechy – jadrá.

Výživové hodnoty (na 100g): Energia: 2743kJ / 665kcal, Tuky: 63g z toho nasýtené mastné kyseliny: 4,7g, Sacharidy: 6g z toho cukry: 4g, Bielkoviny: 14,1g, Soľ: 0,02g.

Skladovanie: Skladujte na suchom, chladnom a tmavom mieste.