Popis
Trstinový cukor má nezameniteľnú prírodnú vôňu po ovocí, jablku a mede. Môžete ho v kuchyni používať ako bežný cukor. Cukor je v biokvalite, obsahuje navyše melasu.
Tipy a recepty na použitie BIO trstinového cukru:
pečenie – trstinový cukor slúži dobre na osladenie pečených dezertov
krémy – aj studené dezerty môžete sladiť trstinovým cukrom
zmrzlina – skúste domácu zmrzlinu, ak ju potrebujete prisladiť, môžete použiť trstinový cukor
Sladká chuť je človeku prirodzene príjemná a cukor je v našej strave hlavným zdrojom energie. Bio trstinový cukor je kvalitnou alternatívou bežne dostupného. Vyrába sa z cukrovej trstiny jej lisovaním a následne varením získanej šťavy. Tento cukor naviac obsahuje melasu, čo je zvyšok po vycukrení trstiny.
Cukrová trstina je vysoká mohutná tráva, ktorá môže mať až 6 metrov. V steblách sa nachádza dreň s obsahom cukru okolo 20%. Vyskytuje sa len v tropických oblastiach s bohatou pôdou. U nás poznáme trstinový cukor až od čias križiackych vojen. Zo začiatku sa jednalo skôr o vzácnosť, rozšíril sa až s dovozom z amerického kontinentu. V čase Napoleona bol vytlačený cukrom repným, dnes má v našej kuchyni opäť svoje miesto.
Ocenia ho predovšetkým spotrebitelia so záujmom o ekologické poľnohospodárstvo a udržateľný systém hospodárenia. BIO potraviny vždy prechádzajú systémom kontrol a certifikácie, ktorý zabezpečuje ich kvalitu a umožňuje im niesť toto označenie.
Zloženie: Cukor trstinový *. Môže obsahovať stopy lepku.
* Produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva
Návod na prípravu: Na priamu spotrebu.
Výživové údaje 100g: Kalorická hodnota / energie (na 100g): 1591kJ / 380kcal. Tuky: 0 g. Z toho nasýtené mastné kyseliny: 0 g. Sacharidy: 90 g. Z toho cukry: 90 g. Bielkoviny: 0 g. Soľ: 0,1 g
Skladovanie: Skladujte pri teplote do 25 °C a relatívnej vlhkosti do 70%.
Legislatívne zaradenie: Prírodné sladidlo – prírodný cukor.
Krajina pôvodu: Kostarika