Autor článku: Peter Planieta
- 1,5 l vody
- 2 ks cibule
- 1,5 pl slnečnicového oleja
- 5 cm riasy Kombu
- 2 ks mrkvy
- 2ks petržlenu
- 1/2 hlávky stredne veľkého kelu
- 1 ks malého zeleru
- 100 g červenej šošovice
- 1 čl bylinkovej soli
- 1/2 čl sušeného zázvoru
- 1 čl rasce
- 2 čl majoránu
- petržlenová vňať
Cibuľu nakrájame na polmesiačiky a opražíme na oleji do zlatista. Pridáme najemno postrúhanú mrkvu, petržlen, na kocky nakrájaný zeler, na rezance nakrájaný kel a všetko spolu krátko podusíme. Zeleninu zalejeme horúcou vodou a privedieme do varu. Popridávame šošovicu a riasu Kombu, ktorú sme si vopred namočili a na kocky nakrájali. Ochutíme soľou, zázvorom, rascou, majoránom a všetko spolu varíme ešte 20min. Po dovarení pridáme najemno nasekanú petržlenovú vňať.