KategórieHlavné jedlá Zdravé recepty

Ovsené placky

Autor článku: Peter Planieta

  • 2 šálky ovsa
  • 1 pl riasy Hijiki
  • 1 ks stredne veľkej cibule
  • 6 šálok vody
  • 1 čl oregana
  • 1 šálka celozrnnej múky
  • 1/2 šálky oleja
  • 1 čl morskej soli


Ovos dobre prepláchneme vodou a dáme variť v pomere 1:3. Po zovretí zoberieme penu, osolíme, pridáme riasu Hijiki a varíme asi 60 min. Necháme vychladnúť a potom pridáme orestovanú cibuľu a podľa potreby celozrnnú múku, aby sa spojili suroviny. Ochutíme soľou, oreganom a dobre premiešame. Z masy sformujeme placky rovnakej veľkosti (2ks na porciu), ktoré vysmažíme do zlatista na rozpálenom oleji.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *