KategóriePolievky Zdravé recepty

Hrašková polievka so zeleninou

  • 500 g žltého hrachu – poleného
  • 5 cm riasy Kombu
  • 2 l filtrovanej vody
  • 1 čl morskej soli
  • 2 ks stredne veľkej mrkvy
  • 2 ks petržlenu
  • 1 ks malého zeleru
  • 1 šálka čerstvého zeleného hrachu


Žltý hrach deň vopred namočíme. Pred varením vodu zlejeme, hrach zalejeme vodou a pridáme riasu Kombu, varíme 30 minút. Potom do polievky pridáme na kocky nakrájanú zeleninu a varíme 60 min. 10 min pre dovarením pridáme soľ. Po uvarení pridáme zelený hrach.

Podporuje element ZEM – žalúdok, slinivka, slezina.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *