Autor článku: Peter Planieta
- 3 – 4 porcie
- 1 šálka pšena
- 1 čl riasy Arame
- 3 šálky vody
- 1 pl sezamového oleja
- Tamari – sójová omáčka
Pšeno 3x dobre prepláchneme a dáme variť do vody v pomere 1:3. Ak to nie je BIO pšeno, po zovretí pozbierame penu. Pridáme riasu Arame a varíme na miernom ohni a rozptylke 20-30min. Uvarené pšeno vtlačíme do formy srnčieho chrbátu, zahladíme povrch a necháme vychladnúť. Po stuhnutí pšeno z formy vyklopíme, nakrájame na rovnaké plátky, ktoré kladieme na plech jemne potretý olejom. Plátky jemne postriekame Tamari omáčkou a zapekáme 20 min. v rúre vyhriatej na 150 C.
Posilňuje – žalúdok, slinivku a slezinu.