Autor článku: Peter Planieta
- 4 šálky filtrovanej vody
- 1 šálka jemných ovsených vločiek
- 1 čl riasy Arame
- 2 pl sušeného mlieka ovseného alebo ryžového
- 2 pl Bio hrozienok
- 2 pl kustovnice
- strúhaný kokos, orechy
- javorový sirup
Vodu privedieme k varu, nasypeme sušené mlieko a za postupného miešania nasypeme ovsené vločky, riasu Arame, hrozienka a kustovnicu. Znížime plameň a kašu varíme na minime 15 až 45 minút. Čas závisí od toho, aké je počasie. Čím je vonku chladnejšie, tým môžeme kašu variť dlhšie. Na záver kašu dochutíme javorovým sirupom a dozdobíme kokosom alebo opraženými orechami.
Posilňuje element ZEM – žalúdok, slezinu a slinivku