Autor článku: Peter Planieta
- 200g Tempehu natural
- 2 pl Johsen Shoyu – sójovej omáčky
- 1 dcl sezamového oleja
- 1 pl kremžskej horčice
- 4 pl hladkej špaldovej múky
- 1/2 čl bylinkovej soli
- 1 čl Arrowrootu (maizeny)
- 1 dcl sýtenej minerálky alebo piva
- štipka soli
Tempeh prekrojíme na polovicu – priečne aj pozdĺžne. Plátky Tempehu varíme 10 min. v cca 2dcl vody so sójovou omáčkou. Tempeh vyberieme z hrnca a necháme odkvapkať. Potom natrieme horčicou a polovice naspäť spojíme. Z minerálky (piva), múky, korenia, maizeny a soli urobíme cestíčko na obalovanie. Obalíme v ňom Tempeh, ktorý následne vysmažíme do ružova na oleji.
Správnu teplotu oleja zistíme keď do oleja vložíme koniec paličky a okolo nej sa začnú robiť bublinky. Iný spôsob – do oleja dáme koliesko mrkvy a keď vypláva na povrch, môžeme do oleja vložiť obalený Tempeh. Mrkvu v oleji necháme aj počas smaženia, pretože zabraňuje jeho prepaľovaniu.