Popis
Prírodný trstinový cukor.
Melasový cukor je pre silné povahy. Má výraznú chuť a vysoký obsah melasy. Jeho skoro pelendreková chuť je pre niektorých takmer neznesiteľná, iní ju zase vyhľadávajú.
Má podobnú chuť ako melasa a môžeme ho použiť namiesto melasy pri varení a pečení.
Používame ho po lyžičkách k zvýrazneniu chuti jablkovej štrúdle a koláčov, do kompótov, k marinovaniu mäsa s pálivou marinádou alebo so sójovou omáčkou, k zvýrazneniu chuti rajčinových omáčok na cestoviny a pálivých zmesí.
Zloženie: Prírodný trstinový cukor.
Nutričné hodnoty na 100 g:
Energia 1615 kJ / 380 kcal
Tuky <0,1 g z toho nasýtené mastné kyseliny <0,1 g
Sacharidy 94 g z toho cukry 94 g
Bielikoviny 0,9 g
Soľ 0,55 g
Vápnik 352 mg
Horčík 117 mg
Draslík 2275 mg
Železo 12,6 mg
Skladovanie: Skladujte v suchu.
Krajina pôvodu: Maurícius